E L K É SZ Í T É S:
A zsírt felforrósítjuk, és annyi hússzeletet teszünk be egyszerre, hogy befedje az edény alját.
A szelet mindkét oldalát fehérre forrósítjuk, és ha kész kivesszük (vagy az edény egyik oldalán
felhalmozzuk, ha edényünk elég nagy, de akkor a halmokat mozgatni kell nehogy odakapja)
Ha minden szeletet elősütöttük, visszarendezzük az edénybe a teljes mennyiséget, úgy hogy közé
rendezzük a fokhagymát is. Megsózzuk, rászórjuk az örölt borsot, majd a többi fűszert.
Ezután felöntjük 1-1,5 dl forró vizzel, és lefedjük.
Lassú tüzön majdnem készre pároljuk. Ha szükséges a vizet pótoljuk, de az utolsó
5 perben hagyjuk zsírjára sülni.
Tálalás előtt az egyben hagyott fűszereket célszerű kiszedni.
Ez a hús elkészíthető előre, kihülve tárolható,
mikróban - fogyasztás előtt - felemelegíthető.
|