<      VISSZA

GY Ö M B É R E S KEKSZ


Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg barna cukor
  • 1 db tojás
  • 3 tk reszelt gyömbér
  • 25 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  •   diszitő cukor a tetjére
Jó étvágyat!   Én nagyon szeretem...

E L K É SZ Í T É S:

1. A puha vajat a barna cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk
  a tojást és a reszelt gyömbért.
2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, a fahéjjal és az őrölt szegfűszeggel,
  majd hozzákeverjük a nedves alapanyagokhoz és jól összedolgozzuk.
3. Az így összekevert tésztát folpackba csomagoljuk és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
4. Miután kihűlt a tészta, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.(2-3 mm) Sütőformával,
  vagy egy pohárral kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  A tetejüket mekenjük felvert tojással, vagy tejfellel és megszórjuk diszitő cukorral.
5. 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.