E L K É SZ Í T É S:
1. A puha vajat a barna cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk
a tojást és a reszelt gyömbért.
2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, a fahéjjal és az őrölt szegfűszeggel,
majd hozzákeverjük a nedves alapanyagokhoz és jól összedolgozzuk.
3. Az így összekevert tésztát folpackba csomagoljuk és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
4. Miután kihűlt a tészta, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.(2-3 mm) Sütőformával,
vagy egy pohárral kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
A tetejüket mekenjük felvert tojással, vagy tejfellel és megszórjuk diszitő cukorral.
5. 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
|