<      VISSZA

HÓKIFLI (hasonlít a Kati -féle lekváros kiflire)


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt

  • 25 dkg zsír vagy margarin (szerintem zsírral jobb)

  • csipet só

  • 2 kk cukor

  • 2 – 2,5 dl tejfel

  • lekvár, mák, dió, édes túró, gesztenye a töltéshez

  •   pucukor szóráshoz

Jó étvágyat!    

E L K É SZ Í T É S:

A lisztet a zsír/margarinnal cukorral, sóval összemorzsoljuk, és a tejföllel összegyúrjuk.
1,5-2 mm vastagra, kerek formára kinyújtjuk. A köröket hat vagy nyolcfelé felosztjuk.
A széles végébe tesszük a tölteléket, és feltekerjük – esetleg kiflire formázzuk.

180 fokos sütöben 18-20 perc alatt világosra sütjük, és még melegen
megforgatjuk porcukorba.

Minél vékonyabbra nyújtottuk, annál hamarabb megsül, és annál ropogósabb lesz.