<      VISSZA

OLCSÓ LEKVÁROS K I F L I


Hozzávalók:

  • 40 dk liszt
  • 20 dk margarin
  • 2 dl habtejszin, de nem kell felverni
  • 15-20 dkg sütésálló lekvár (szilva, barack),
    vagy egyéb kiflitöltelék: mák, dió, édes túró
  •   pucukor szóráshoz
Jó étvágyat!    

E L K É SZ Í T É S:

A lisztet a margarinnak összemorzsoljuk, és a folyékony tejszinnel összegyúrjuk.
1,5-2 mm vastagra kinyújtjuk és magyobb pogácsazaggatóval kiszúrjuk. Közepére  
halmozzuk a tölteléket, és formázzuk. Középmeleg sütöben vélágosra sütjük, és még melegen
megforgatjuk porcukorba.

Minél vékonyabbra nyujtottuk, annál hamarabb megsül, és annál ropogósabb lesz.