<      VISSZA

P Á SZ T O R    R I ZS

( nem tudom miért éppen "pásztor")

Hozzávalók(kb 5 személyre):

  •   szokásos módon megfőzött rizs
  • 1 db tojás (közepes)
  • 8-10 dkg trapista sajt reszelve
  • 1 tk friss petrezselyem
  •   annyi zsemlemorzsa, hogy
       jól gomboccá összenyomható legyen
Jó étvágyat!   .  Én gyakran készítem...

E L K É SZ Í T É S:

A gombócok akár a fogyasztás előtti napon is elkészíthetjük.

A kihült, laza, szemes főtt-rizshez hozzákeverjük a sajtot, összevágott petrezselymet és
3-5 evőkanál zsemlemorzsát.
Ha még nagyon "nedves" tovább adagoljuk a zsemlemorzsát addig, hogy jól összeálló
3-4 cm átmérőjű gombócokat tudjunk formázni.
A gombócokat mikrózható tálra rajuk, és dekorálhatjuk pl. petrezselymmel
Lehet a tetejüket kis sajtlapocskákkal, és piros arannyalis díszíteni.
Fogyasztás előtt mikróban felmelegítjük. 800 watton 5-6 perc kell hozzá, de legjobb
kitapasztalni a szükséges időt.