<      VISSZA

TÚRÓS PULISZKA


Hozzávalók:

  • 1 bögre kukoricadara (2 dl)
  • 3 dl víz (forró)
  • 1 teáskanál só
  • 15 dkg tehéntúró
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek tejfel (a tálaláshoz)
Jó étvágyat!   Finom volt!

E L K É SZ Í T É S:

A kukoricadarát a sóval egy lábosban kevergetve melegíteni kezdjük magában, amíg teljesen át nem forrósodik.
Ekkor felöntjük a forró vízzel, és levesszük a tűzről, egyet még keverhetünk rajta, hagyjuk összeállni.

Egy teáskanalat a kisült zsírba mártogatva galuskákat kanalazunk egy tepsibe a darából.
Egy sor puliszkára jön egy sor pirított szalonna és a túró, majd ismét a puliszka,
   végül a maradék szalonna. Kevés zsírral meglocsoljuk az egészet, majd előmelegített sütőben összepirítjuk.

Tejföllel tálaljuk.
Sütési hőfok: 200°C