E L K É SZ Í T É S:
A lisztet a margarinnal és túróval összemorzsoljuk, és összegyúrjuk.
STANGLI:
A tésztából két cipót szoktam formázni, és ezekez 4-5 mm vastagra kinyújtom.
Megkenem a felvert tojással és ráreszelem a sajtot. Kissé lelapogaton - hogy a sajt odatapadjon, majd
8-10 cm széles téglalpra vágom a tésztát. Ebből a téglalapból aztán 7-10 mm széles csíkokat vágok,
amit tepsibe sorakoztatok.
180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütöm.
GESZTENYÉS KIFLI:
Ehhez a tésztából 4 cipót formázok, amit egyenként kerekre nyújtok, minél vékonyabbra.
A kerek lapot 8 körcikkre osztom, és mindegyik rész széles felébe egy-egy gesztenye csíkot teszek,
majd inentől kezdve a körcikket feltekerem, végül kiflivé görbítem.
A gesztenye csíkok egyszerűen a fagyasztott gesztenye felszeletelésével készíthetők, de ha
pl. a gesztenye nem lenne elég édes, akkor kikeverhető a felolvasztott gesztenye, pici tejszínnel és izlés
szertire édesíthető.
Igy 3*8= 32 db kifli készül. Ezeket 170 fokos sütöben negyedóra alatt készre süthetjük.
A még forró kifliket meghempergetjük, a porcukorban, - ami rátapad - és finom, édes kifliket kinálhatunk.
|