<      VISSZA

Savanyú tojásleves
(ahogy én szeretem)


Jó étvágyat!  Én szeretem, ha sok benne a tojás...

Hozzávalók (1 személyre való mennyiség):

  • 1 db tojás (ez a minimum!)
  • 1 db közepes vöröshagyma fele
  • 2,5-3 dl víz
  • 1 kisebb babérlevél
  • 1 mk zsír
  • 1 kk liszt
  • izlés szerint:
  •       só, piros paprika, petrezselyemzöld, ecet

E L K É SZ Í T É S:

A zsiron megfonnyasztjuk a hagymát, és a liszttel világos rántást készítünk,
Gyorsan belekeverjük a piros paprikát, és felengedjuk a vízzel.
Ha habverővel keverjük el, nem lesz csomós.
beletesszük a sót babérlevelet, és jól kiforraljuk, majd óvatosan - hogy egybe
maradjn - beleütjök a tojást(tojásokat). 7-10 percig lassú tűzön a tojást izlésünknek
megfelelő keménységűre főzzük.
Végül beleszórjuk a friss petrezselyemzöldet és ecettel savanyítjuk. Ha sokáig áll a tojás keményedik!