<      VISSZA

V A D A S - SZ Ó SZ
(egyszerűen, ahogy én készítem)


Jó étvágyat!  Ezt én készítettem

Hozzávalók (nekem 2 alkalomra elég):

  • 2 db köepes sárgarépa
  • 1 db vastagabb fehér répa
  • 1/4 nagyobb zeller
  • 1 ek mustár
  • 3 ek tejfel
  • vegeta (izlés szerint)

E L K É SZ Í T É S:

A zöldségeket nagyjából egyformára felvágjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy
éppen ellepje. Ízesitjük, és lassú tűzön turmixolható puhára főzzük.
A pépesre turmixolt keveréket mustárral és tejföllel készre keverjük.

Aki szereti ízesítheti egy kis tubusos fokhagymával, esetleg vöröshagymával.
Ezzel a szósszal ízesíthető hús mellé kifőzött penne, vagy más állagú tészta is.